Cukrárna a kavárna
U Zlaté konvice Kadaň
Mírové náměstí 50 Kadaň 43201
Tel.:+420 605 290 841
web
-
Naši Cukrárnu a kavárničku najdete přímo v centru města Kadaň na náměstí, a to vedle radnice vpravo.
Můžete u nás posedět u dobré kávy či čaje, dále Vám můžeme nabídnout námi vyrobené zákusky, dorty, štrůdly, zmrzliny a jiné dobroty. Nebo také posezení u dobrého vína nebo míchaných nápojů.
Nabízíme příjemné a útulné prostředí v naší cukrárně s pohledem na náměstí a do vkusně upravené zahrady.
Posezení v cukrárně 12 míst, venkovní posezení 16 i více míst.
-
Bezbariéroví přístup je samozřejmostí.
Cukrárna disponuje vlastní výrobnou přímo v objektu cukrárny. Díky tomu je náš špičkový cukrářský tým schopen na nejnovějších technologiích realizovat jakékoliv objednávky pro Vaše rodinné oslavy, firemní akce a pod. Na svadbu nebo na oslavu vyrobíme šlehačkové dorty dle vašeho přání a dále také mini dezerty
Vyrábíme i mini zákusky nebo klasické, poctivý štrúdl a naše speciality.
Vždy očekávejte špičkovou kvalitu.
Používáme zásadně kvalitní suroviny, protože jen ty zajistí nejkvalitnější výrobky
Vyhlášená je naše káva, koktejly, ledová káva a chutné poháry z kvalitních surovin.
-
Nabízíme:
-cukrářské výrobky vlastní výroby
-dorty, zákusky,štrůdly apod.
-výroba šlehačkových dortů
-prodej více druhů kvalitní kávy
-volně vážená zrnková káva 14 letá tradice ze soukromé pražírny
-prodej kvalitních značkových vín
-originální teplé Karlovarské oplatky
-prodej vážených sypaných čajů - bylinné, zelené, černé
-nabídka dárkových kazet a dárkového zboží
- velký výběr kvalitních značkových čokolád a bonbonier
- sušené kandované ovoce / mnoho druhů
- vážené bonbony, máčené oříšky v čokoládě nebo v různých polevách
- různé pamlsky pro děti
- nealko nápoje, džusy a pod.
- doplňky stravy
-
Telefon pro rezervaci a objednávky 605 290 841
OTEVŘENO:
Pondělí - Pátek od 9.00 do 18.00 hodin
Sobota - 9.00 - 18.00 hodin
Neděle - 10.00 - 18.00 hodin
ZDE NÁS NAJDETE
Zvětšit mapu
Přes 95% z prodávané kávy se jedná o kávu zvětralou. Ani zrnková, nepomletá káva nezaručuje čerstvou kávu. Zrnková káva má svůj vrchol v 1-3 týdnu po upražení. Nutno zde dodat, že káva by se měla začít pít až po 2-3 dnech, teda po ustálení chemických reakcí v upraženém zrnu.
Na konci 2-3 týdne začíná káva stárnout a vyvětrávat. A to také díky oxidací tuků a jejich následném žluknutí. Káva má stále dobrou chuť a aroma. Acidita se v tomto případě začíná zmenšovat. Po dvou dalších týdnech akceleruje zvětrávání. A i laik při porovnání pozná značný rozdíl v čerstvé kávě a kávě 4 týdny staré. Po měsíci až 6 týdnech, bez ohledu na to jaké kvality zrna původně byla a jak jemně byla opražena, se snižuje její kvalita do třídy C a níže.
-
A zde nastává problém balení. Čerstvě upražená káva, jak již bylo zmiňováno, produkuje plyn CO2 a to minimálně v 3x větším objemu než je samotná káva. Toto se vyrovná tlaku 25ATM. Proto v žádném případě není a nemůže být balena do uzavřeného kontejneru či sáčku. Nastala by exploze sáčku. Běžná praxe spočívá v tom, že se káva nechá odstát a poté se zabalí. Může se také pomlít, toto je nejvíce používaný proces, jelikož u pomleté kávy se zrychluje vypařování plynu, ale také proces zvětrávaní. Nato je káva balená. (v USA některé firmy nedovolují prodávat pomletou kávu, zákazník musí mít svůj vlastní kávomlýnek)
Často se v ČR setkáváme s italskou zrnkovou kávou, kdy sáček je propíchnut, aby umožnil vycházení CO2 z kávy. Díky tomu se ke kávě dostává vzduch, který ve značné míře dopomáhá k zvětrávání kávy.