logo
Vítáme Vás v katalogu info-turistiky, ubytování a hotelových balíčku. Máme tu pro Vás mnoho možností v informacích jak o turistice, sportu, ubytování a mnoha dalších.

Středa (30.04.2025)
SVÁTEK: Blahoslav
ZÍTRA: Svátek práce

*** Cukrárna a kavárnička U Zlaté konvice Kadaň

Telefon: +420 605 290 841
Webové stránky: www.cukrarnakadan.webmium.com
Typ: OBCHODY-SLUŽBY KADAŃSKO
Oblast: Severní čechy
Město: Kadaň
Adresa: Mírové náměstí 50 Kadaň 43201
Cena: dle ceníku

Zobrazit na mapě

Cukrárna - kavárna Kadaň
U Zlaté konvice Kadaň
-

-

Cukrárna a kavárna

U Zlaté konvice Kadaň

Mírové náměstí 50 Kadaň 43201 

Tel.:+420 605 290 841 

web

www.cukrarnakadan.webmium.com

-

Naši Cukrárnu a kavárničku najdete přímo v centru města Kadaň na náměstí, a to vedle radnice vpravo.

Můžete u nás posedět u dobré kávy či čaje, dále Vám můžeme nabídnout námi vyrobené zákusky, dorty, štrůdly, zmrzliny a jiné dobroty. Nebo také posezení u dobrého vína nebo míchaných nápojů.

Nabízíme příjemné a útulné prostředí v naší cukrárně s pohledem na náměstí a do vkusně upravené zahrady.

Posezení v cukrárně 12 míst, venkovní posezení 16 i více míst.

  -

Bezbariéroví přístup je samozřejmostí.

Cukrárna disponuje vlastní výrobnou přímo v objektu cukrárny. Díky tomu je náš špičkový cukrářský tým schopen na nejnovějších technologiích realizovat jakékoliv objednávky pro Vaše rodinné oslavy, firemní akce a pod. Na svadbu nebo na oslavu vyrobíme šlehačkové dorty dle vašeho přání a dále také mini dezerty

Vyrábíme i mini zákusky nebo klasické, poctivý štrúdl a naše speciality.

Vždy očekávejte špičkovou kvalitu.

Používáme zásadně kvalitní suroviny, protože jen ty zajistí nejkvalitnější výrobky

Vyhlášená je naše káva, koktejly, ledová káva a chutné poháry z kvalitních surovin.

-

Nabízíme:

-cukrářské výrobky vlastní výroby

-dorty, zákusky,štrůdly apod.

-výroba šlehačkových dortů

-prodej více druhů kvalitní kávy

-volně vážená zrnková káva 14 letá tradice ze soukromé pražírny

-prodej kvalitních značkových vín

-originální teplé Karlovarské oplatky

-prodej vážených sypaných čajů - bylinné, zelené, černé

-nabídka dárkových kazet a dárkového zboží

- velký výběr kvalitních značkových čokolád a bonbonier

- sušené kandované ovoce / mnoho druhů

- vážené bonbony, máčené oříšky v čokoládě nebo v různých polevách

- různé pamlsky pro děti

- nealko nápoje, džusy a pod.

- doplňky stravy

-

Telefon pro rezervaci a objednávky 605 290 841

OTEVŘENO:

Pondělí - Pátek od 9.00 do 18.00 hodin

    Sobota - 9.00  - 18.00 hodin

Neděle - 10.00 - 18.00 hodin


ZDE NÁS NAJDETE
Zvětšit mapu

-

Columbia Supremo Medellin, 500 gr

-

Proč čerstvě pražená káva?

Přes 95% z prodávané kávy se jedná o kávu zvětralou. Ani zrnková, nepomletá káva nezaručuje čerstvou kávu. Zrnková káva má svůj vrchol v 1-3 týdnu po upražení. Nutno zde dodat, že káva by se měla začít pít až po 2-3 dnech, teda po ustálení chemických reakcí v upraženém zrnu.

Na konci 2-3 týdne začíná káva stárnout a vyvětrávat. A to také díky oxidací tuků a jejich následném žluknutí. Káva má stále dobrou chuť a aroma. Acidita se v tomto případě začíná zmenšovat. Po dvou dalších týdnech akceleruje zvětrávání. A i laik při porovnání pozná značný rozdíl v čerstvé kávě a kávě 4 týdny staré. Po měsíci až 6 týdnech, bez ohledu na to jaké kvality zrna původně byla a jak jemně byla opražena, se snižuje její kvalita do třídy C a níže.

-

A zde nastává problém balení. Čerstvě upražená káva, jak již bylo zmiňováno, produkuje plyn CO2 a to minimálně v 3x větším objemu než je samotná káva. Toto se vyrovná tlaku 25ATM. Proto v žádném případě není a nemůže být balena do uzavřeného kontejneru či sáčku. Nastala by exploze sáčku. Běžná praxe spočívá v tom, že se káva nechá odstát a poté se zabalí. Může se také pomlít, toto je nejvíce používaný proces, jelikož u pomleté kávy se zrychluje vypařování plynu, ale také proces zvětrávaní. Nato je káva balená. (v USA některé firmy nedovolují prodávat pomletou kávu, zákazník musí mít svůj vlastní kávomlýnek)


Často se v ČR setkáváme s italskou zrnkovou kávou, kdy sáček je propíchnut, aby umožnil vycházení CO2 z kávy. Díky tomu se ke kávě dostává vzduch, který ve značné míře dopomáhá k zvětrávání kávy.


nahled nahled nahled nahled nahled nahled nahled nahled nahled nahled nahled nahled nahled nahled nahled nahled nahled nahled